SAKARYA / HENDEK - Akova İlkokulu

HENDEK AKOVA İLKOKULU

Okulun Tarihçesi:

Akova İlköğretim Okulu 1957 yılında ahşap ve iki sınıflı olarak yapılmıştır. Okul müdürü ve aynı zamanda öğretmen Mehmet Tiflis 40 öğrenci ile eğitime başlamıştır. E-5 karayolu üzerinde ve Hendek İlçesi´ne 4 km uzaklıkta olan okul zamanla yetersiz kalmış. E-5 kara yolu kenarında olan Akova Köyü hızla gelişmiş. Öğrenci sayısı artmıştır.1981 yılında üç öğretmene, 1983 yılında öğretmen sayısı dörde yükselmiştir. Okulda ikili öğretime geçilmiş. Köyde yeni bir okula ihtiyaç vardı. Un fabrikasının batısından 2000 metre kare arsa alındı. Yeni bir okul için gerekli yazışmalar yapıldı. Okul yapma teklifini zamanın valisi Mehmet ALDAN değerlendirmiş. Okulun temeli 16.12.1982 yılında atılmıştır. Okul, devlet köylü işbirliği ile yapılmış. Köy halkı hem maddi katkıda bulunmuş hem de bedenen okulun yapımında çalışmıştır. Kısa sürede tamamlanan okul eğitim öğretime 5 sınıflı olarak başlamıştır. 24.11.1984 yılında okulun ve Atatürk büstünün açılışı birlikte yapılmıştır.

Okul binası 1999 depreminde orta derecede hasar görmüş. Kısa bir süre eğitim ve öğretime kapalı kalmış. Bir süre merkeze taşınılmış. Bir süre okul bahçesinde çadırlarda eğitim ve öğretim yapılmış. Bina onarımı yapıldıktan sonra, binada eğitim ve öğretime başlanmış. 2005 yılında cami lojmanının altı düzenlenerek Ana Sınıfı olarak açılmıştır. 30 Mart 2012 de kabul edilen 4+4+4 İlköğretim ve Eğitim kanunu ile 5. Sınıflar Ortaokula aktarıldığından Ana Sınıfı Camialtındaki yerinden okula taşınmış ve okulda eğitime başlamıştır.

Okulumuzda 4 sınıf öğretmeni, 2 okul öncesi öğretmeni, müdür yardımcısı ve okul müdürü olmak üzere 8 personel ile eğitim ve öğretim çalışmaları yürütülmektedir.

Yayın: 24.02.2015 - Güncelleme: 31.01.2024 21:42 - Görüntülenme: 1327